Hoofdmenu

Sportintro Breda

Gasthuisvelden 11
4811 VX Breda

Hulp nodig?
Telefoon: 076 - 5233555

Sitemap
Hoofdcontent

PRIMEUR: Allereerste Sport- & Cultuurintro Breda start!

PRIMEUR: Allereerste Sport- & Cultuurintro voor alle basisschoolkinderen in Breda van start!
Alle kinderen uit het basisonderwijs in Breda ontvangen volgende week het allereerste Sport- & Cultuurintro boekje. Dit boekje, dat vol staat met sportieve en culturele activiteiten buiten schooltijd, is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Breda Actief en Nieuwe Veste. Een hele leuke manier voor alle kinderen om zich (in de meeste gevallen gratis) te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in hun vrije tijd! Afgelopen schooljaar schreven zich maar liefst 4000 kinderen in!

Op deze manier hoeven kinderen in Breda niet direct lid te worden van een vereniging of zich in te schrijven voor een cursus van een jaar. Ze maken zo op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit die ze in hun vrije tijd kunnen beoefenen. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. In de week van 16 september worden op alle basisscholen de nieuwe Sport-
& Cultuur boekjes uitgedeeld waar al het aanbod terug te vinden is. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 25 september 13:00 uur in voor activiteiten via de website: www.sportencultuurintrobreda.nl

Voor ieder wat wils!
Kinderen uit de gemeente Breda kunnen in hun vrije tijd kennismaken met meer dan 120 activiteiten zoals muziek maken, beachvolleybal, boetseren, badminton, mindfulness, snorkelen, schaken etc. Kortom heel veel keus! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven gaat heel gemakkelijk en kan nog het hele schooljaar. Wacht niet te lang want sommige activiteiten zitten snel vol. 

Breda Actief & Nieuwe Veste werken samen
Of het nu sport is of cultuur, Nieuwe Veste en Breda Actief stimuleren kinderen om hun passie te ontdekken vanuit de gedachte dat dit een belangrijke bijdrage levert aan een gelukkig jeugd en je persoonlijke ontwikkeling. En dat is van grote waarde in een samenleving die snel verandert en ingewikkeld is. Breda Actief en Nieuwe Veste slaan dit jaar voor het eerst de handen in één en hebben sportieve en culturele aanbieders in Breda gevraagd een leuke kennismaking voor hun sport of creativiteit te organiseren waar alle kinderen in de basisschoolleeftijd in Breda in hun vrije tijd aan deel kunnen nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sportencultuurintrobreda.nl of stuur een e-mail naar sportintro@breda-actief.nl of info@cultuurintrobreda.nl.